חזרה

סילבוס

מספר קורס 0621-1092-01
שם הקורס חומר למחשבה: פרקים בהיסטוריה של האוכל
יחידה אקדמית הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין -
היסטוריה כללית
מרצה פרופ' גד יעקב אלגזיצרו קשר
צור קשר דוא"ל: algazi@tauex.tau.ac.il
שעות קבלה בתאום מראשבניין: גילמן מדעי הרוח , חדר: 370
אופן ההוראה שיעור
שעות סמסטריאליות 2
סמסטר ב' תשפ"ב
יום ג
שעות 10:00-12:00
בניין גילמן מדעי הרוח
חדר 144
אתינגר
אין סילבוס

תוכן הקורס ומטרתו

אין כמעט תחום במחקר ההיסטורי שההיסטוריה של האוכל אינה נוגעת בו. נשאל למשל בשיעור, כיצד קיבל הלחם את מעמדו המיוחד בתזונה האירופית? האם תמיד העדיפו אנשים את המתוק-מתוק? כיצד שינו גלי גלובליזציה את התפריט? האם קפה הוא אוכל ? ומה חשבו לעצמם האנשים שהחלו לשתות אותו? כיצד השתנו הנימוסים והליכות השולחן? אלו משמעויות היו לצום ולרעב בחברות שבהן נאבקו רוב האנשים להבטיח שרידה יומיומית? המחקר בתחום מפגיש היסטוריה ואנתרופולוגיה, היסטוריה של השקפות רפואיות ושל הגוף האנושי, של החקלאות והאקולוגיה. השיעור ינסה לכן להציע מבוא ראשוני לתחום ובה בעת לאפשר למשתתפים\ות להכיר בדרך כזו כמה ממסורות המחקר בהיסטוריה חברתית-תרבותית.



לסילבוס המפורט
מטלות הקורס

בחינה סופית

ייתכנו מטלות נוספות
רשימת המטלות המלאה תופיע בסילבוס המפורט של הקורס.

דרישות קדם ספציפיות בקורס בהתאם לתוכנית הלימודים הנלמדת,
מופיעות בדף הידיעון של התוכנית



tau logohourglass00:00