תוכן הקורס ומטרתו
אין כמעט תחום במחקר ההיסטורי שההיסטוריה של האוכל אינה נוגעת בו. נשאל למשל בשיעור, כיצד קיבל הלחם את מעמדו המיוחד בתזונה האירופית? האם תמיד העדיפו אנשים את המתוק-מתוק? כיצד שינו גלי גלובליזציה את התפריט? האם קפה הוא אוכל ? ומה חשבו לעצמם האנשים שהחלו לשתות אותו? כיצד השתנו הנימוסים והליכות השולחן? אלו משמעויות היו לצום ולרעב בחברות שבהן נאבקו רוב האנשים להבטיח שרידה יומיומית? המחקר בתחום מפגיש היסטוריה ואנתרופולוגיה, היסטוריה של השקפות רפואיות ושל הגוף האנושי, של החקלאות והאקולוגיה. השיעור ינסה לכן להציע מבוא ראשוני לתחום ובה בעת לאפשר למשתתפים\ות להכיר בדרך כזו כמה ממסורות המחקר בהיסטוריה חברתית-תרבותית.
לסילבוס המפורט