תוכן הקורס ומטרתו
הקליניקה מיועדת ליצור היכרות מבפנים עם תהליכי החקיקה והעבודה בכנסת: איך נולד חוק ואיך הוא עובר? איך מקדמים אותו ואיך בולמים קידום שלו? איך עובדות הוועדות? מהם הכלים העומדים לרשות חבר/ת הכנסת? מהו כוחה ומהן מגבלותיה של ביקורת פרלמנטרית? איך עובדות ועדות הכנסת ואיך הן משפיעות?
בשיעורים העיוניים, שיתקיימו בימי שני אחר הצהריים, נלמד את מנגנוני העבודה בכנסת וננתח מהלכים פרלמנטריים, ובכללם מהלכים בהם ייתקלו הסטודנטים במהלך העבודה שלהם בכנסת. הסטודנטים יידרשו לנוכחות בשיעורים, כולל להכנת דיונים בשיעור והשתתפות פעילה בהם.
השיבוץ בין הסטודנטים לחבר/ת הכנסת יבוצע על ידי מרכז המידע של הכנסת, ולאחר ראיון אישי עם חבר הכנסת/ת או מאן דהוא בלשכתו/ה. בשלב הריאיון חשוב שהסטודנטים יציגו מגבלות ספציפיות שלהם (למשל, תקופת בחינות בה הם לא יהיו נגישים וכיו"ב).
העבודה המעשית של המשתתפים בקליניקה תהיה בלשכתו של חבר/ת כנסת. לשם כך יידרשו הסטודנטים להגיע (באופן עצמאי) לכנסת, לכשמונה שעות בכל יום שלישי, לאורך כל שנת הלימודים. לעיתים ייתכן שהעבודה המעשית תצריך גם השקעת זמן מסוים מחוץ לשעות הנוכחות בכנסת, תוך התחשבות באילוצי של הסטודנט/ית.
בנוסף, לפני תחילת שנת הלימודים תקיים הקליניקה ימי הכנה בזום שחובה על הסטודנטים להשתתף בהם.
מרכיבי הציון: הכנת נושא לדיון בכתה 10%, השתתפות פעילה בכיתה 15%, הערכה על עבודה מעשית 75% (מתוכם 50% עבור עבודה מסכמת, 10% דוח פעילות בלשכה הפרלמנטרית ו15% דוח קידום יוזמות עבר של הקליניקה).
הקורס מזכה ב- 8 ש"ס.
הסילבוס המפורט מפורסם לתלמידי הקורס בלבד