תוכן הקורס ומטרתו
שימוש בטכנולוגיות מתקדמות חכמות כדוגמת מערכות מבוססות בינה מלאכותית הופך להיות שכיח בשוק העבודה, משנה באופן דרסטי את אופי העבודה ומשפיע על ארגונים ועל העובדים בהם.
הערך המוסף שמציעה בינה מלאכותית (דוגמת ניתוח מידע מורכב לקבלת תובנות עסקיות) בתחומים שונים ידוע ומוכח. אך, למרות התועלות שעשויות להיות למערכות אלו בשיפור יעילות קבלת החלטות ארגוניות וביצועי הארגון, עובדים עדיין מראים התנגדות לאימוץ המערכות ושימוש לא יעיל בהן שכיח.
הבנת הגורמים והאופן שבו עובדים מגיבים לטכנולוגיות חכמות בעבודה היא חיונית כדי לעזור לארגונים למנף את כוחם. הדבר מוביל חוקרים רבים לנסות ולאתר גורמים מעכבים ומקדמים שימוש יעיל במערכות ואת האתגרים המרכזיים העומדים בפני הארגון, העובדים ומנהלים כאחד עקב כניסתן של מערכות חכמות לעבודה.
בהתאם לכך, בקורס זה ננקוט בגישה ממוקדת באדם (בעובד ובמנהל). גישה הלוקחת בחשבון את הצרכים, התפיסות וההתנהגויות של העובדים לצד מערכות אלו או כאלו המפוקחים ע"י מערכות אלו. נכיר מודלים תאורטים שונים ומחקרים אפירים בתחום אשר ישפכו אור על הדרכים בהן ניתן להגביר שיתוף פעולה ולייעל את השימוש במערכות אלו. במהלך הקורס יעשה שימוש בהרצאות, דיונים, סרטים, וניתוחי אירועים. יושם דגש הן על היבטים מחקריים תאורטיים והן על היבטים יישומיים.
זהו קורס פרויקט אשר במרכזו תהליך אבחון ארגוני והצעה לשיפור ולייעול הקשר (האינטראקציה) בין האדם ל-AI (לפרוט ראו מטלות הקורס).
לסילבוס המפורט