תוכן הקורס ומטרתו
מערכת יחסי הגומלין בין המגזר העסקי לבין הממשלה והחברה האזרחית, נמצאת בשנים האחרונות בתהליך של שינוי ומעצבת מחדש את הסביבה בה פועלים עסקים וארגונים בישראל. שינוי זה מושפע מתמורות במאזן הכוחות בין קבוצות האינטרס שמעורבות בתהליך, וממשבר אמון בין השחקנים השונים שלוקחים בו חלק.
הקורס ינתח את תהליכי השינוי ויספק לסטודנטים כלים שיאפשרו להם להכיר ולהבין את האופן שבו פועלים מאחורי הקלעים הכוחות שמניעים תהליכי רפורמות ושינויים מבניים.
השיעורים יתמקדו בקשרי הגומלין שבין שחקנים בעלי אופי "ציבורי" (פוליטיקאים, פקידות מקצועית, רשויות פיקוח, עמותות אזרחיות, תקשורת), לבין עולם "העסקים" (בעלי מניות, מנהלים, עובדים).
במהלכם ינותחו לעומק "מקרי מבחן" של רפורמות ואירועי חקיקה, שהובילו לשינויים דרמטיים בסביבה הכלכלית ובציבוריות הישראלית.
חלקו הראשון של הקורס יהיה בעל אופי עיוני ובמהלכו נציג מודלים וגישות שונות בתחום הפוליטיקה, הממשל, הרגולציה, השדלנות והמדיה, ונבחן את הכלים בהם משתמשות קבוצות האינטרסים השונות כדי לקדם את עניינן.
חלקו השני של הקורס יתמקד בניתוח מעמיק בכתה של "מקרי מבחן" לאור המודלים העיוניים שנלמדו. בחלק זה תידרש מעורבות פעילה של הסטודנטים וישולבו בו גם מפגשים עם מרצים אורחים ששימשו בתפקידים רלבנטיים לאירועים שינותחו.
בסוף הקורס יידרשו הסטודנטים לבחור נושא ולנתח אותו לאור החומר הנלמד.
לסילבוס המפורט