תוכן הקורס ומטרתו
איך מובילים שינוי חברתי? מחאה ציבורית? דרך שינוי מדיניות? באמצעות קבוצת אינטרס או שמא הדרך לשם עוברת דווקא בעתירות לבית המשפט?
בשנים האחרונות נתפס בית המשפט העליון הישראלי (ובמיוחד בג"ץ) כמוסד בעל מעורבות גבוהה בנושאים פוליטיים מגוונים, בעיצוב מדיניות ציבורית, וזירה חשובה לניהול מאבקים בעלי אופי ציבורי-חברתי-פוליטי. די להציץ במעורבות של בית המשפט בסוגיות הבוערות העולות לסדר היום בתקשורת הישראלית על מנת להבין שלא ניתן כמעט למצוא היום סוגיה ציבורית שבית המשפט העליון לא מעורב בה בצורה כזו או אחרת .
כתוצאה מנכונותו של בית המשפט העליון להרחיב את תחומי העיסוק שלו ותהליכי האקטיביזם שהוא עובר, צפה ועולה השאלה, האם בית המשפט אכן ממלא את "תפקידו החדש" והכלי המשפטי מהווה כתובת להובלת שינויים חברתיים ופוליטיים באופן ממשי, או שהוא אך נהנה ממיתוס שכזה?!
שאלה זו תלווה אותנו לאורך כל הקורס, בו נברר את הקשר בין משפט לחברה; בין משפט לתרבות; מהם התנאים שבהם הכלי המשפטי יכול להוביל שינויים חברתיים במדינות שונות ומה זה אומר על תפקידו של המשפט במדינות דמוקרטיות. לאורך הקורס ננוע בין תיאוריות למעשה, בין משפט לממשל והדרך שבה ניתן לייצר שינויים חברתיים באמצעותו.
לסילבוס המפורט