חזרה

סילבוס

מספר קורס 0680-1449-01
שם הקורס כתיבה וקריאה שיתופית: מתיאוריה לפרקטיקה
יחידה אקדמית הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין -
ספרות
מרצה ד"ר ננה אריאלצרו קשר
צור קשר דוא"ל: nana@tauex.tau.ac.il
שעות קבלהבתאום מראש
אופן ההוראה סדנה
שעות סמסטריאליות 3
סמסטר ב' תשפ"ה
יום א
שעות 14:00-17:00
בניין גילמן מדעי הרוח
חדר 317א
אין סילבוס

תוכן הקורס ומטרתו

*סדנה בשילוב מעורבות בקהילה

בסדנה זו נחשוב על הספרות כצורת קיום קהילתית וקולקטיבית. כנגד הנטייה הרווחת בביקורת ובמחקר לקדש את היצירה או את היוצר הבודד, וכנגד התפיסה של כישרון אינדיבידואלי כמדד הבלעדי להערכת ספרות, נכיר את הספרות כפעולה משותפת שמתקיימת בתוך החיים החברתיים, דרך פעולות של קריאה וכתיבה יחד.
בחלק הראשון של הסדנה נכיר מקרים היסטוריים ועכשוויים של כתיבה שיתופית, מהרנגה היפנית, דרך הסוריאליסטים הצרפתים, תנועת הביט, והכתיבה המניפסטית של המאה ה-20, ועד תנועות של כתיבה שיתופית בישראל במאה ה-21, כתיבה שיתופית דיגיטלית (כמו וויקי), וכתיבת מערכונים קומיים. נכיר גם פרקטיקות של קריאה משותפת כמו שיטת החברותא. ננסה להבין למה הנורמה האינדיבידואלית השתרשה בעולם הספרות, אילו קבוצות, תנועות ויצירות הגותיות קראו תיגר על הנורמה הזו, ומהן ההשלכות הפילוסופיות והתרבותיות של כתיבה וקריאה קולקטיבית. במקביל, נצא מהכיתה ונכיר קהילות ספרותיות שעוסקות בכתיבה וקריאה משותפת בשטח.
בהמשך נבין איך הידע על כתיבה וקריאה שיתופית עשוי להיתרגם לפעולה בעולם. המשתתפים יעבירו את הידע שנרכש בסדנה לקבוצות כתיבה וקריאה בציבור הרחב ולארגונים ללא מטרות רווח, בליווי צמוד ובדיאלוג עם הכיתה. הקורס מקדם חשיפה לזירות ולזהויות מגוונות של יוצרי וקוראי ספרות, שחורגות מהמוכר והידוע. הוא מבקש לפתח סקרנות כלפי דרכי חשיבה של אחרים, להתאמן בעבודה משותפת, ולפתח עמדה פעילה ביחס לסביבות חיים ספרותיות קרובות ורחוקות.
*אין צורך בניסיון קודם בכתיבה.

*הקורס מתבצע בשיתוף מתחברים +, המרכז להשפעה חברתית באוניברסיטת תל אביב



טרם פורסם סילבוס מפורט
מטלות הקורס

עבודת בית

ייתכנו מטלות נוספות
רשימת המטלות המלאה תופיע בסילבוס המפורט של הקורס.

דרישות קדם ספציפיות בקורס בהתאם לתוכנית הלימודים הנלמדת,
מופיעות בדף הידיעון של התוכנית



tau logohourglass00:00