תוכן הקורס ומטרתו
הבית, במעמדו הקונבנציונלי כמקום משכנה של המשפחה, נתפס בדרך כלל כמרחב מוגן, המפריד בין החוץ המאיים לפנים האינטימי, המוכר, המנחם. מיתוס המשפחה "כ"חיק" גן-עדני מתקיים בזיקה עמוקה לתפישה נורמטיבית זו של הבית. ואילו הספרות היפה חושפת לעיתים קרובות זרמים תת קרקעיים החותרים תחת יציבותם, המתבררת כמדומה, של הבית והמשפחה.
הקורס יעסוק בנרטיבים אלטרנטיביים לסיפור הבית והמשפחה, בדגש על ייצוגיהם בסיפורת העברית המודרנית, וכן במופעיהם בספרות העולם. בחטיבה הראשונה של הקורס יידונו ייצוגי הבית הפרטי והדינמיקה של המשפחה הפרטית המתקיימת בו. נקרא טקסטים המעמידים בספק את הברית המשפחתית ("דם סמיך ממים"), את האהבה, הנאמנות והמסירות ללא תנאי השוררים בה, ואת הסיפוק וההגשמה העצמית שמעניקה לכאורה עצם ההשתייכות אליה. בחטיבה השנייה נדון בסוגיות אלה בזיקה אל ההגדרה המקובלת של מדינת ישראל כ"בית לאומי", ושל אזרחיה ואזרחיותיה ? כמשפחה מורחבת. בשני מישורי דיון אלה נדגים כיצד הספרות מייצגת מצד אחד את הזרמים התת קרקעיים המטילים ספק באידיאל הבית והמשפחה, ומצד שני ? בוחנת את תנאי ההיתכנות שלהם.
עם היצירות שנקרא בקורס נמנים בין השאר סיפורים קצרים מאת אהרון אפלפלד, א.ת.א הופמן, עמליה כהנא כרמון, רונית מטלון, יהושע קנז ויעקב שבתאי. כן נקרא את הרומן המחורז מה קרה להגר באילת? מאת עופרה עופר אורן, ואת הנובלה שבעה מאת אברהם בלבן.
טרם פורסם סילבוס מפורט