תוכן הקורס ומטרתו
אתר הקורס: https://www.merozlab.com/lab-kitchen
זהו קורס מיוחד במינו על התפר שבין פיזיקה וביולוגיה, ומשלב ניסויים, תאוריה, וסימולציות, יחד עם הדגמות חיות של שפים מהשורה הראשונה. הקורס מיועד לחשוף חוקרים.ות צעירים.ות לחשיבה אינטרדיסציפלינרית, שבבסיס מחקר עכשווי ופרוץ דרך.
חשוב לקחת בחשבון שעל מנת להקנות כלים ממשיים לעולם המחקר הקורס תובעני, הכולל 5 דו"חות מעבדה ברמה גבוהה. סטודנטים בקורס יפתרו משוואות מתמטיות, יכתבו סימולציות נומריות בפייתון, ויערכו ניסויים.
* נוכחות חובה!
מטרת הקורס:
לחשוף סטודנטים למושגים של מחקר בין-תחומי. הקורס מועבר בקונטקסט של העולם הקולינרי, שהוא אינטרדיסציפלינרי וניסיוני באופיו: אוכל הוא מערכת מורכבת העשוי בעיקר מחומר חי, שבה שפים מתחשבים בהיבטים פיזיקליים, כימיים וביולוגיים. בקורס נדגיש:
1. סינרגיה של תחומים: יישום גישות פיזיקליות במחקר כמותי של העקרונות הבסיסיים העומדים מאחורי פונקציות ביולוגיות
2. סינרגיה של כלים: שילוב של מודלים תאורטיים שנלמדו בכיתה, יחד עם מעבדות ניסיוניות וסימולציות.
מבנה הקורס:
במהלך הקורס נלמד 6 נושאים המחולקים לתכונות סטטיות של חומר (אלסטיות, צמיגות, מתח פנים), ותהליכים דינמיים (דיפוזיה, מעבר חום, ודינמיקה של אוכלוסיות). כל נושא ילמד במשך שבועיים:
1. שבוע ראשון: שעתיים הראשונות הרצאה פרונטלית המתמקדת בפיזיקה של אותו נושא, ודוגמאות ממחקר עכשווי, ובשעה האחרונה הדגמה של שף.
2. שבוע שני: מעבדה ניסיונית או נומרית (בפייתון) הנשען על מה שנלמד בשבוע שקדם, כולל כתיבת דו?ח מעבדה מלא
*בקורס יתכנו טעימות מדי פעם שכמובן לא חובה. אין שמירה על כשרות, טבעונות וכו?.
*כחלק מההדגמות יתכן שימוש בבשר.
לסילבוס המפורט