תוכן הקורס ומטרתו
מטרת הקורס היא לחשוף סטודנטים למושגים של מחקר בין-תחומי, תוך התמקדות ב-: (i) סינרגיה של תחומים, יישום גישות פיזיקליות במחקר כמותי של העקרונות הבסיסיים העומדים מאחורי פונקציות ביולוגיות, (ii) סינרגיה של כלים, שילוב של מודלים תאורטיים שנלמדו בכיתה יחד עם מעבדות ניסיוניות ונומריות. הקורס מועבר בקונטקסט של העולם הקולינרי, שהוא אינטרדיסציפלינרי וניסיוני באופיו: אוכל הוא מערכת מורכבת העשוי בעיקר מחומר חי, שבה שפים מתחשבים בהיבטים פיזיקליים, כימיים וביולוגיים.
במהלך הקורס נתמקד ב 6 נושאים המחולקים לתכונות סטטיות של חומר (אלסטיות, צמיגות ופולימרים, אמולסיות וקצף), ותהליכים דינמיים (דיפוזיה, מעבר חום, ודינמיקה של ריאקציות כימיות). כל נושא ילמד במשך שבועיים: (i) שבוע 1: הרצאות פרטנטליות המתמקדות בפיזיקה של הנושא, כולל הדגמות של שפים. (ii) שבוע 2: מעבדה ניסיונית או נומרית (בפייתון) הנשען על מה שנלמד בשבוע שקדם. לבסוף גם נקשור את הנושא למחקר עכשווי במערכות ביולוגיות. הקורס מבוסס על קורס שנבנה באוניברסיטת הרווארד לפני כעשור.
סטודנטים בקורס יפתרו משוואות מתמטיות, יכתבו סימולציות נומריות בפייתון, ויערכו ניסויים.
ציונים ינתנו על בסיס 6 דו?חות מעבדה, ופרויקט סוף שנה.
*בקורס יתכנו טעימות מדי פעם שכמובן לא חובה. אין שמירה על כשרות, טבעונות וכו?.
*כחלק מההדגמות יתכן שימוש בבשר.
לסילבוס המפורט